Hvorfor er træbeskyttelse så vigtigt?

Vejret og den danske natur kæmper en daglig kamp mod træværket, så undlader man at beskytte træet, vil træets levetid været meget kort. Over tid vil det rådne og blive angrebet af svamp.

Som vi kender vejret i Danmark er regn, slud og sne hyppige gæster. Men en sommer med bagende sol slår også hårdt ned på træværket. Nyt træværk vil inden for ganske få år miste sin glød og modstandskraft over for disse elementer. Ofte kan træ der står ubehandlet i en årrække være meget svært at få til at fremstå pænt og præsentabelt igen, da træet kan have taget alvorlig skade.

Hvilket træ skal beskyttes?

I praksis kan man sige alt træ der er udendørs til daglig. Som det første vil du nok tænke på hegn, træterrasse og havemøbler. Der indgår også en del træ i mange ejendommes opbygninger samt i udehuse, legepladser etc.

Med regelmæssig beskyttelse sikrer du træet en lang levetid. Så en jævnlig indsats kan på den lange bane spare dig for mange penge og et stort tidsforbrug, når ødelagt træ skal udskiftes.


Hvor ofte skal træ beskyttes?

Behovet for træbeskyttelse kan variere efter træsort. En del træ kræver årlig vedligehold. Men det vigtigste er at du tjekker træet jævnligt. Gå eventuelt træet igennem hvert forår og tjek for begyndende udtørring/afskalning, let råd osv. Så undgår du at købe for meget (eller for lidt).

Sådan behandler du dit træ

Der er flere ting der spiller ind når du skal behandle træ udendørs. Derfor har vi samlet nogle gode råd på denne side: Træværk – Udendørs

Hos Malingo.dk finder du både transparent og heldækkende træbeskyttelse. Du kan altså bevare træets naturlige udseende hvis det foretrækkes. Men du kan også skabe et helt nyt look med en heldækkende farve.

Hvor meget træbeskyttelse skal du bruge?

Du kan bruge følgende tommelfingerregel: En kvart liter pr. kvm til første lag. Den næste lag kræver typisk kun halvdelen.

Dog afhænger mængden af flere ting. Bl.a. hvor sugende underlaget er. Derfor er ovenstående udelukkende vejledende.

Hvem er Malingo?

Malingo er produkter af høj kvalitet til en lav pris. Produkterne er produceret i Danmark af dygtige fagnørder.

Husk at vi leverer alle produkter direkte til din hjemadresse.

Menu