Du skal helt grundlæggende have øje for træets fugtindhold. Er du den tekniske wizard (eller kender du en tømrer) kan du måle træet med en fugtmåler. Du kan også købe en fugtmåler til træ. De kan erhverves for under 200 kr., hvilket er godt givet ud hvis du skal i gang med et større projekt. Du kan også bruge en gammeldags, men velfungerede, metode. Tørvejr! Har det været tørt en uges tid op til arbejdet, så er du på den sikre side. Det vil også være en god idé at holde øje med vejrudsigten, så de kommende dage ikke byder på en masse regn. Modsat skal du også undgå direkte sol og høje varmegrader. Ja, ingen har sagt det skal være nemt.

Inden du lægger nogle spande af vores fremragende maling (når vi selv skal sige det) i kurven, skal du også være opmærksom på en vigtig detalje. Hvis træværket er tidligere behandlet, skal du huske dette: Du kan godt male med vandbaseret på oliebaseret, men aldrig omvendt.

Indkøbsliste:

– Grundrens
– Slibepapir (kan undlades på en række opgaver)
– Pensel*
– Grundmaling (måske, måske ikke)
– Maling

Sådan maler du udendørs træværk:

  1. Rens træværket ned
  2. Nogle gange kan det være nødvendigt at slibe træværket inden malingen påbegyndes. Ofte kan du undlade det
  3. (Kun ved udførsel af slibning. Børst træet af med en kost med bløde hår og tør det af med en opvredet klud)
  4. Hvis du ønsker en bedre beskyttelse mod fugt og svamp eller skal sikre en bedre vedhæftning, kan du lægge ud med at benytte en grundmaling
  5. Mal træet og mal altid i samme retning som brædderne
  6. Drik en sodavand. Maling af træværk udføres ofte i godt vejr, så husk væskebalancen 🙂
Menu